• Home
  • /
  • Kovács Norbert – PólóKovács

Kovács Norbert – PólóKovács

Adunk egy TIP-et!   

Kovács Norbert – PólóKovács

Bátaszék közéletében folyamatosan jelen vagy közéleti szerepvállalásod, rendezvényszervezéseid kapcsán, vendéglátósként is ismerünk, de a közösségi oldaladon írt bejegyzéseid is sokakat válaszra késztetnek. Szemtanúi lehettünk próbálkozásaidnak, és – ha voltak, akkor – azok kudarcainak is, hiszen mindig őszintén és bátran felvállaltad azokat. Most azonban úgy tűnik megtaláltad azt, amit kerestél.

-A PólóKovácsban nagyon nagy perspektívát látok. Amikor felkeresett egy kedves ismerősöm, hogy alkalmazottként tanuljam meg a pólódekorálást cégüknél, hamar kiderült számomra, hogy ebben óriási lehetőség van. Kezdetben Dóri, a párom segített, 2014-ben vele kezdtem saját vállalkozásomat. Nagy öröm számomra, hogy idén januártól Vörös Júliával dolgozhatok, aki Baján grafikusként végzett, és már korábban is nagyon tetszettek a munkái. Gyakorló anyukaként egészen más oldalról is látja a szakmát, mint én, gondolok itt olyan ötletekre, amelyek nekem férfiként biztosan nem jutnának soha eszembe. Hatalmas segítség nekem és – mind szakmailag, mind az üzleti részében – a PólóKovács cégnek.

Még nem telt el egy év a közös munkátok kezdete óta, de már most lehet látni, hogy ennek a személyre szóló ajándéktárgy-készítésnek igen nagy divatja és keletje van. Ezt tapasztaljátok ti is?

-Julcsival igen komoly stratégiával indultunk neki a közös munkának. Az ars poeticánk, hogy megrendelőink minden egyes ajándéktárgyát úgy készítsük el, mintha saját családtagunknak készítenénk. Magas minőségben és hozzáértéssel dolgozunk nap mint nap. A közös munka azt is jelenti számunkra, hogy akár szombaton este fél 11-kor egymás felé érkező ötletnek vagy kérésnek is eleget teszünk, de azt gondolom, hogy a befektetett munka es a maximális bizalom a közös munkában meghozza gyümölcsét. Ennek a megfeszített, azonban rendkívül örömteli kreatív feladatnak az eredménye már most látható.

Bátaszéken több üzletben megtalálhatóak termékeitek, többek között a Turisztikai Információs Pontunkban is. A Pólókovácsnak mik a lehetőségei még?

-Nagy terveink és céljaink vannak. Jelenleg 250 féle terméket tudunk dekorálni, amelyekhez viszonteladókat is keresünk. Van egy termékünk – a színezhető póló – ami sok más ajándék mellett igen kedvelt a kisgyermekes családok körében, ezt szeretnénk egyre szélesebb vevői körhöz eljuttatni. A fő célunk egyike, hogy a Dél-Dunántúli régió dekorációs igényeit mi szolgálhassuk ki. Készül a webáruházunk, amely igen komoly feladatot ró majd ránk. Julcsi tervei alapján saját márkamintánk is hamarosan a piacra kerül, amely Boróka, valamint Dorka néven kerül az ajándéktárgyakra, illetve egy magyaros mintájú design is reményeink szerint tükrözi majd arculatunkat. Mégis most még elsősorban Bátaszéket szeretnénk kiszolgálni, hiszen mindig is szívügyem volt településünk sorsa.

Akkor tehát nem véletlenül tartanak téged lokálpatriótának?

1983-ban, 7 éves koromban kezdődött minden, amelyről – megmondom őszintén – mély meghatottsággal tudok csak beszélni ennyi év távlatából is. Akkor ismerkedtem meg a Csukor Árpád bácsi, Edit néni és Ócsai tiszteletes jóvoltából felépített „családdal” a nyári, három hetes kántorképző időszakában – ami egy csoda volt – mely alatt szoros kapocs alakult ki a résztvevők között, így szívügyemnek tekintettem a későbbi találkozók szervezésében való részvételt. Innen indult el városomhoz való, bevallom néha elfogult ragaszkodásom, hiszen akkor, ott, nagyon mélyre és nagyon jól lett elültetve az a bizonyos mustármag. A Bátaszéki Tavaszi Fesztivállal kezdődött a rendezvényszervezéseim időszaka, amelyet örömből, lelkesedésből és soha nem a meggazdagodásért csináltam. Aztán jött a politikai szerepvállalásom és a vendéglátózás. Dolgoztam több évet külföldön Mexikótól Londonig, de úgy szoktam fogalmazni: gumipók effektusom van. A gumipók egyik vége a templom kerítésére van akasztva, a másik a nadrágszíjamba és, ha távol is kerülök városomtól, mindig visszahúz a templom kerítése. Hosszú távon nem tudom itt hagyni Bátaszéket, és nem is akarom.

Nemsokára ismét Bakelit Party! A rendezvényszervezés mennyire fontos része most az életednek?

-A Bakelit Party 5 éve indult, és minden évben négyszer rendezem meg, amelynek célközönsége a 30-40-50 évesek korosztálya. Azt mondhatom, hogy folyamatosan, teljes teltházzal működő rendezvénnyé nőtte magát. Ez maradt meg ebből a fajta munkából, amely most maximálisan kielégíti a rendezvényszervezési igényeimet.

Annyi mindennel foglalkoztál már és most itt a legújabb – a pénzügyi befektetések – köre.

A pénzügyi befektetések területe nagyon fontos mérföldköve lett az életemnek a PólóKovács mellett. Minket, magyar embereket, így az én korosztályomat sem tanítottak meg a spórolásra. Küldetésemnek érzem, hogy felhívjam a mostani 20-25 éves fiatalok vagy nagymamák, nagypapák figyelmét arra, hogy van lehetőség havonta félretett saját pénz mellé, állami támogatással néhány év alatt az unokának lakásvásárlásra, vagy akár felújításra is anélkül, hogy mindenféle rossz hitelkonstrukcióba keverednének.

Ez a „sok lábon állás” nem feltételezi a hiteltelenséget, vagy az esetleges kudarcot?

Bármit csináltam az életem során, próbáltam mindent 100%-osan végezni. Akkor léptem tovább, amikor már nem tudtam többet hozzáadni ahhoz, amit elértem. Vedd a darts táblát példának: valaki egy nyilat dob a cél felé, ha talált, azt csinálja egy életen át, ha boldog vele, ha nem. Nekem nagyon sok nyilam van, és egyiket a másik után dobom. Ha valamelyik célt téveszt, jön a következő. Soha nem volt kudarc élményem, mert nem volt rá időm, jött az újabb feladat. Ha esett az eső a Tavaszi Fesztiválon, másnap már nyitnom kellett újra az Iparos Kávézót, amíg én üzemeltettem azt. Nagyon nagy szeretet vesz körül a Bátaszékiek részéről – talán, mert láthatták – mindig szívemet-lelkemet tettem bele a munkámba. Ha a kreatív műhelyünk munkáját nézem, Julcsi személyében olyan művészt, grafikust kaptam magam mellé, akitől bátran remélhetem a segítséget terveim megvalósításához. A családom, és főleg párom, Dóri teljes mértékben bízik bennem és mindenben támogat, amely szintén nagyon fontos nekem. A folyamatos tanulás pedig az egyik záloga a sikernek: rengeteget olvasok, blogolok és a visszajelzésekből is próbálok építkezni. Úgy gondolom, ezek együtt adják a hitelességemet. És soha nem hagyom abba az útkeresést, mert nem az a lényeg, milyen hosszú az élet, hanem hogy milyen széles!

Norbi saját bevallása szerint „színes ceruzával rajzolja az életét”, és erre tanítja két lányát is. Kevés olyan emberrel találkoztam, aki ilyen pozitív energiával, lelkesedéssel és boldogsággal beszél életéről a tragédiák, nehézségek, ellenére is. Bízom abban, hogy Kovács Norbertről még sokat hallunk és kívánom neki, hogy a most megtalált útját sikerrel járhassa.

A PólóKovács termékeket megvásárolhatják többek között a Bátaszéki Turisztikai Információs Pontunkban, valamint a Budai udvarban, illetve többet megtudhatnak a PólóKovács facebook oldalon, és a következő telefonszámon: 36 70 221 8280.

 

 

Back to Top