Kardos Tímea

 Adunk egy TIP-et

Kardos Tímea kürtőskalács készítő

Kardos Tímeát nem kell bemutatni a bátaszékieknek. Mindenki tudja rólad, hogy kürtőskalács készítéssel foglalkozol. Azt viszont kevesen tudhatják, hogy 15 év büfé kocsis kalácssütés van mögötted, és egy franchise cég beindítása előtted.

– Hogyan jutottál el a hagyományos kürtőskalács készítéstől a Kürtőskalács MIX megalkotásáig? A hagyománytól az innovációig?

– Amikor 15 évvel ezelőtt először találkoztam a kürtőskalács készítéssel, azonnal tudtam, hogy megérkeztem; amit az azóta eltelt idő is igazol. A mai napig minden pillanatát élvezem a munkámnak, habár nagyon megterhelő, fárasztó. Amikor mások pihennek, én akkor is dolgozom. Az évek során folyamatos fejlődésen mentem keresztül, ahogyan a termékem is, mindig megőrizve az autentikus erdélyi ízt. A felmerülő igényeket mindig ki akartam elégíteni, így járnak vissza hozzám a vevőim. Meggyőződésem, hogy rend, fegyelem, tisztaság és az állandó magas minőség a munkám sikerének titka. Azonban a magas minőséget folyamatosan produkálni nagy feladatot jelent. Nem titkolt célom volt, hogy saját munkámat olyan kreatív ötlettel könnyítsem meg, amely lehetővé teszi a kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával a kalács egyszerű és gyors elkészítését. Szem előtt tartva a tradicionális, általam készített kürtőskalács tészta receptjét alkottam meg több éves munka végeredményeként a Kürtőskalács MIX-et, amely egyedi, titkos és egy éven át tesztelt receptem alapján készült magyar találmány. A MIX lényegi részét az adja, hogy minden benne van, ami egy kürtőskalács elkészítéséhez szükséges, mindössze élesztő és víz hozzáadásával elkészül a standard és prémium minőségű tészta, amiből igazi öröm a kürtőskalács készítés.

– A Kürtőskalács MIX adta az ötletet a franchise cég elindításához?

– Kalácssütő gépeket, kemencéket már évek óta forgalmazok. A folyamatos fejlődésre való törekvés, a felmerülő igények és visszajelzések együtt hozták a Sweeter Kürtőskalács franchise cég létrehozását 2016 novemberében. Amellett, hogy egy komplex megoldást nyújtó webshop, a vásárlók akár a fotelből kattintgatva válogathatják össze a kürtőskalácsos üzlet elkezdéséhez szükséges eszközöket, gépeket, kiegészítőket, olvashatnak és tanulhatnak feltöltött tartalmainkból, amelyhez az igazán egyedülálló termékem garantálja a minőséget. Partnereim nem csak Magyarországon vannak, hanem Svájcban, Németországban, Ausztriában, Angliában is. Leginkább a kint élő magyarok szeretnének kürtőskalácsot sütni, én pedig mentorként segítem a kezdő vállalkozásaikat. A franchise rendszer lényege, hogy a világ minden pontján előállított termék ugyanolyan minőségben kerül a fogyasztó elé. Ebben segítenek a partnereim, akikkel folyamatos kapcsolatban vagyok, tanácsokkal látom el őket és a MIX-el garantálom nekik az állandó minőséget.

– A családod támogatja a munkád?

– Édesapám beszélt rá az első kalácsos büfékocsi megvásárlására, és azóta is folyamatosan figyeli a munkám. Amikor előálltam a MIX ötletével természetesen szkeptikusan fogadta. Egy éven át minden nap lesütöttem az éppen aktuális keverékemet és az utolsó variációból készült kalácsot elvittem édesapámnak kóstolásra. Azt mondta: „Jó, jó! De milyen ízt kellene éreznem? Ez pont olyan, mint amilyet megszoktam tőled.” Akkor tudtam, hogy elkészült a tökéletes MIX. Azóta természetesen nagyon büszke, édesanyámmal együtt mindenben támogatnak, segítenek. A lányom 18 éves, ő ebben a világban nőtt fel, minden mozdulatot ellesett tőlem, sokat és szívesen segít, annak ellenére, hogy én soha nem erőltettem. Az életem, a munkám ez a cég, amit neki szánok majd örökségül. Remélem, tud majd élni a lehetőséggel.

– Milyen megvalósításra váró terveid vannak még?

– Folyamatosan jönnek az új ötletek, rengeteg lehetőséget látok még a továbblépésre. Többek között szeretném elkészíteni a Diabetikus Kürtőskalács MIX-et, gondolva a cukorbetegekre is. Hétköznapokon az internetes cégem ügyeit intézem, amely mellet szeretném beindítani a házhozszállítás szolgáltatást. Azt tervezem, hogy Bátaszék 30-40 km-es körzetében előrendeléssel házhoz szállítom a kész, előre ízesített kürtőskalácsokat.

 

 

– Köszönöm a beszélgetést és terveid megvalósításához sok siker kívánok!

Aki kedvet kapott egy igazán autentikus erdélyi kürtőskalács elkészítéséhez, az megvásárolhatja hozzá a Kürtőskalács MIX-et a bátaszéki Turisztikai Információs Pontban. Kardos Tímeáról és a kürtőskalácsról megtudhatnak többet a www.sweeter.hu internetes oldalon.

Back to Top