Borászatok

Borászatok

Garai Pince

A Garai Pince 2013-ban talált otthonra egy gyönyörű, 1883-ban épült sárközi présházban, a szekszárdi borvidéken található Nyéki-hegyen. A pincét körülölelő 1,5 hektáron elterülő szőlőt kézzel szüreteljük, és még ugyanennyi szekszárdi területről vásárolt szőlőt dolgozunk fel. A szekszárdi borvidék jellegzetes vörösborai mellett fehér és rozéborokat is készítünk, így minden évben több mint tíz fajta borból kóstolhatnak vendégeink.
Vendéglátás és kóstoltatás fedett borteraszunkon vagy a pincében. Csoportokat 50 főig fogadunk.Aktuális rendezvényeinkről honlapunkon illetve Facebook oldalunkon tájékozódhatnak.Bejelentkezés borkóstolóra: Garai Zoltán, +36-20/9454377

Elérhetőségek: Cím: Garai Pincészet Kft., Nyéki-hegy, 7148, hrsz. 878.

Mobil: +3630/216-1197

Weboldal: www.facebook.com/GaraiPinceszetKft, www.garaipince.hu

E-mail: garaipince@gmail.com

 

 

Gerencsér Családi Pincészet

Szőlő ültetvényünket 2006-ban telepítettük, ezt követően megnyitottuk pincészetünket, ahol családi összefogással készítjük borainkat. Célunk, hogy a lehető legjobb minőségű borokat készítsük ezen a kitűnő adottságú területen.
Szőlőterületeink a Szekszárdi Borvidéken találhatóak. Ma 6 hektáros területen gazdálkodunk, ahol Kékfrankost, Merlot és Pinot Noirt termesztünk. Boraink az elmúlt években a helyi és környékbeli borversenyeken bizonyítottak.
A vendéglátás számunkra a borászattal szorosan összefügg. Várunk szeretettel minden borkedvelőt a Gerencsér Családi Pincészetbe.

Elérhetőségek:

Cím: Bátaszék – Kövesd puszta, Svábhely u. 23.

Mobil: +3620/934-7484

E-mail: gerencser.pinceszet@gmail.com

Mauthner Pince

Minőségi borok mindennapi fogyasztásra, ezt kínálja a Mauthner Pince, Bátaszéken.  A szekszárdi borvidék egyik legjobb fekvésű termőhelyén, a Szenta-völgyben lévő ültetvényeken termelt szőlőből olaszrizlinget, oportót, kékfrankost és rosét állít elő a pincészet, mely az 1875-ös évre datált írásos emlékekkel igazoltan foglalkozik borászkodással.Az olaszrizling boraik karakteres fajtajellegű ízeket hordozzák, a rosé egyedi, muskotályos ízhatású, az oportó bársonyos vörös bor, a kékfrankos pedig a klasszikus, gyümölcsös bor, amit szomjúság ellen találtak ki.A pincészet borainak címkéire jellemző a Háryt ábrázoló szobor képe (Farkas Pál szobrász alkotása), ezzel is kifejezve, hogy a Mauthner borok kiválóan alkalmasak jó beszélgetések, kis- és nagy történések, családi ünnepek alkalmából.

Elérhetőségek:

Cím: 7140 Bátaszék, Szenta völgy 88.

Mobil: +3620/325-5384

Weboldal: www.mauthnerbor.hu

E-mail: weinshop@mauthnerbor.hu

 

Márkvárt Papa Pincéje

 

A Márkvárt Családi Pincészetet a régi családi hagyományú szőlőtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról-fiúra szállva alapítottuk újjá 1996-ban.

Jelenleg 10 hektár szőlőtermő-területen gazdálkodunk.

Ültetvényeink a Szekszárd történelmi borvidék legkiválóbb dűlőiben vannak: Baranya-völgy, Faluhely, Cinka, Bödő, Bakta, Őcsényi-hegy.

Kizárólag saját termésünk feldolgozásával állítjuk elő minőségi, egyedi ízvilágú borainkat.

 

Mestrineli Oenopolium

Fedezze fel a borainkban rejlő szabadságot, álmodozzon, szárnyaljon.Ökológiai gazdálkodásból származó reduktív fehér- és rozéborok, oxidatív szekszárdi vörösborok.

Elérhetőségek:

Cím: 7140 Bátaszék, Ady Endre u. 19/2.

Mobil: +36-20/2601542; +36-20/9419243

Honlap: www.mestrineli.huwww.oenopolium.hu

E-mail: info@mestrineli.hu

Sárosdi Pince és Panzió

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy kiváló minőségű, szép és hibátlan borok kerüljenek a fogyasztó asztalára, hiszen jó bor csak megfelelő minőségű szőlőből, a különböző borfajtákhoz illő feldolgozási, érlelési technológiával készülhet. Ültetvényeinken termelt szőlőinkből többek között Kékfrankost, Merlot, Bikavér és Chardonnay-Rizlingszilvánit is termesztünk. Borházunk 25 és 50 fős klimatizált rendezvényterekkel és a felső szinten 30 fős borterasszal várja Önöket. Kérje ajánlatunkat étkezéssel – borkóstolóval egybekötött, családi, baráti illetve céges eseményekkor.
Igényesen berendezett kétágyas, pótágyazható szobákkal, saját parkolóval és gyönyörű szekszárdi panorámával várjuk szállóvendégeinket, Szekszárdon a Présház utcában.

Elérhetőségek:

Cím: 7100, Szekszárd, Présház utca 8.

Mobil: +3630/216-1197

Weboldal: www.sarosdi.hu

E-mail: info@sarosdi.hu

 

 

Szeleshát Szőlőbirtok

A Szeleshát Birtok a Szekszárdi Borvidék déli részén, a Bátaszékhez tartozó Lajvérpusztán található. A szőlőbirtok pár száz méterre a borászattól, a Nyéki hegy lankáin terül el. A völgység hűvösebb és az Alföld száraz, meleg levegőjének állandó cserélődése hozza létre az itt jellemző egyedi mikroklímát és széljárást, melyről a dűlő is a nevét kapta.
1998-tól, felismerve a területben rejlő kedvező adottságokat, elkezdtük a felaprózódott területek újraegyesítését. Jelenleg 57 hektár szőlőültetvénnyel rendelkezünk. Jellegzetessége, hogy egybefüggő területről van szó, mely ekkora méretben nem csak a környéken számít ritkaságnak, de az egész országban.
A területen termesztett fajtáink: Merlot, Kékfrankos, Pinot noir, Cabernet franc, Syrah, Cabernet sauvignon, Kadarka illetve Olaszrizling.

A szőlőfeldolgozást 2013 óta, az új feldolgozó üzemünkben végezzük. A modern, kétszintes épületben minden az új trendek szerint készült el, fiatalos, lendületes környezetet biztosítva mind az itt dolgozóknak, mind pedig az idelátogató vendégeinknek.

Elérhetőségek:

Cím: 7140 Bátaszék-Lajvér, Hegyalja utca 2.

Mobil: +36-30/523-0705

Telefon: +36-74/506-156

Weboldal: www.szeleshat.hu

E-mail: szeleshat@szeleshat.hu

Twickel Szőlőbirtok

A közel 2000 hektáron elterülő Szekszárdi Borvidék legnagyobb területtel rendelkező borászata a Twickel Szőlőbirtok. A csaknem 200 hektáron gazdálkodó vállalkozás tulajdonosa 1993 óta báró Twickel György.
A Twickel Szőlőbirtok 4 borcsaládot alkotott meg. A belépő termékeit a Liszt borcsalád tagjai teszik ki. A borok tükrözik mind a szőlőfajták mind a Szekszárdi borvidék karakterét. A Kajmád borcsalád tételei gondos szelekciót követően foglalják el helyüket a gasztro piacán. Fiatalos, lendületes borok tartoznak ide, ahol a visszafogott barrique jelleg garantálja a borok kiváló minőségét. A Twickel Szőlőbirtok prémium szortimentjét a Gróf Zichy borcsalád képviseli. Ezen borok alapanyagául a legjobb fekvésű dűlőinken termelt szőlők szolgálnak. Kizárólag meghatározott fajták legjobb évjárataiból készítünk Gróf Zichy borokat. Baronesse borcsaládunk a legkülönlegesebb ikon borainkat foglalják magukba. Irma, Tereza, Filippa és Johanna báró Twickel György lányai. Az ő nevüket hordozzák pincészetünk top borai.


Elérhetőségek:

Cím: 7100 Szekszárd, Rákóczi Ferenc utca 132.

Mobil: +36-70/978-7230

Weboldal: www.twickel.hu

Email: info@twickel.hu

Werner Pincészet

A Werner család az 1900-as évek óta foglalkozik szőlőműveléssel, bortermeléssel. A Werner Pincészet 2005-ben modern technológiával és új pincével bővült. A pincészet jellemző borfajtái: Müller-Thurgau (Rizling – szilváni), Tramini, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Kadarka, Kékfrankos, Pinot Noir, Cabernet. Az elmúlt évszázad elején tette le először a Werner család a borászat „alappilléreit”, hiszen a családnak ekkor főfoglalkozásává válhatott a borászkodás. Több generációt átkarolva szállt apáról fiúra, így ápolva a mai napig a hagyományokat e kellemes nedű készítésével és fogyasztásával. A festői környezetben lévő családi borospince és a hozzá tartozó épület a Szekszárdi Borvidék déli részén kapott otthont, melyből rendkívüli látványként a Sárköz tárul elénk. Napjainkra a korszerű modern technológiával felszerelt pincészetből kikerülő borok a világban bárhol megállják a helyüket.

Elérhetőségek:

Cím: 7140 Bátaszék, Lajvér u. 18/b

Mobil: +3630/936-3003, +3630/474-0018

Telefon: +3674/493-705

Weboldal: www.wbaboraszat.hu

E-mail: wbaboraszat@freemail.hu

Back to Top